Hlavní obsah

Bezdětný Řek vysvlékl uniformu a roky bral dávky na 19 neexistujících potomků

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény

Řečtí policisté zatkli svého někdejšího kolegu a obvinili ho z podvodu. Rozvedený a bezdětný muž úřadům tvrdil, že má 19 dětí a na tyto neexistující potomky vybíral sociální dávky. Procházelo mu to léta, ačkoliv by s tolika dětmi tvořil suverénně největší rodinu v zemi, uvedla agentura AP.

Článek

„Podvod takového rozsahu nepamatujeme,“ okomentoval případ vyšetřovatel, který si nepřál zveřejnit své jméno.

Zadržený muž vysvlékl policejní uniformu před deseti lety a od té doby žil výlučně z dávek na neexistující děti. Systém ale zneužíval už předtím, podle policie balamutil úřady 15 let. Během té doby si přišel na nejméně 150 tisíc eur.

Fotografie „svých“ dětí bývalý policista jednoduše našel na internetu a rodné listy a další dokumenty padělal. Úřadům začal být podezřelý, když si po letech uvědomily, že jeho rodina je nezvykle velká. Počet dětí v řeckých rodinách se pohybuje mezi dvěma až třemi.

Policie výtečníka zadržela ve středu v Aténách, když si přišel na úřad pro další výplatu ve výši 8 tisíc eur (více než 200 tisíc korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám