Hlavní obsah

Berlusconi se po sedmi letech objevil u soudu

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milán

Italský premiér Silvio Berlusconi se v pondělí dostavil k soudnímu přelíčení v Miláně ve věci údajné korupce. Je to jedna ze čtyř obžalob, jimž čelí. Premiér se osobně u soudu objevil poprvé od června 2003.

Foto: Alessandro Garofalo , Reuters

Italský premiér Silvio Berlusconi před justičním palácem v Miláně. Berlusconi má na krku čtyři soudy.

Článek

Berlusconi před vstupem do budovy soudu zamával novinářům a italské televizi řekl, že případ je „směšný“. „Žádná ze skutečností, na nichž milánští žalobci vystavěli obžalobu, není pravdivá,“ uvedl premiér a doplnil, že se ke slyšení dostaví, kolikrát jen to bude možné, aby prokázal svoji nevinu.

Pondělní stání probíhalo za uzavřenými dveřmi. „Všechno šlo dobře,“ zhodnotil ministerský předseda po skončení.

Mediální magnát Berlusconi čelí obvinění, že nadsadil ceny za televizní práva a peníze, jež získal návdavkem k běžné ceně, použil na politickou kampaň a k dalším aktivitám. Několik osob je viněno spolu s ním, mezi nimi i jeho syn. Berlusconi obvinění odmítá.

Čtyřiasedmdesátiletý premiér byl za svůj život žalován asi 50krát, ovšem osobně se k soudu dostavil jen párkrát.

Berlusconi v současnosti čelí dvěma dalším soudům kvůli údajné korupci a v dubnu začne ještě soud ve věci údajného premiérova styku s nezletilou prostitutkou a zneužití pravomocí. Za to mu hrozí 15 let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám