Hlavní obsah

Berlusconi nechal nic nechápajícího Zapatera na holičkách

Novinky, rei
Řím

Španělský premiér José Luís Zapatero nebude na svou návštěvu Říma asi vzpomínat v nejlepším. Jeho hostitel, italský ministerský předseda Silvio Berlusconi, se k němu nezachoval nejvlídněji. Ze společné tiskové konference odkráčel a v obličeji rudnoucího a nic nechápajícího Zapatera zanechal samotného.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Berlusconi nechal nic nechápajícího Zapatera na holičkách Video: Reuters

 
Článek

Oba premiéři po čtvrtečním setkání stanuli před novináři a krátce je o své schůzce informovali. Když mělo dojít na otázky, Berlusconi řekl, že na žádné odpovídat nebude a nechává prostor svému protějšku.

„Nechám na příteli Zapaterovi, aby odpověděl na otázky, které se, myslím, budou většinou týkat jeho návštěvy Vatikánu. Přeji mu vše nejlepší, jak by slušelo přát svatému, protože se mu dostává absolutního milosrdenství, když mu požehná papež,“ uvedl usmívající se Berlusconi, když Zapaterovi přátelsky podal ruku. Pak zamával a odešel.

Španělský premiér, který na schůzku dorazil z Vatikánu, se rovněž ještě usmíval, zjevně netuše, že Berlusconi takto ukončí schůzku. Když si uvědomil, že jeho hostitel odchází, nechápavě se za ním díval a byl na rozpacích. Posléze dal rukou na srozuměnou, že situaci nerozumí a vydal se za Berlusconim.

Nakonec se vrátil, aby na otázky odpověděl.

Berlusconiho mluvčí odmítl interpretaci, že byl premiér neslušný. Podle něj to bylo právě naopak - předseda vlády chtěl být galantní a ponechal veškerý prostor na otázky Zapaterovi.

Reklama

Výběr článků

Načítám