Hlavní obsah

Berlusconi bude opět kandidovat na premiéra

Právo, DPA, KOV, vpl

Italský premiér Silvio Berlusconi (74) se bude podle špiček své strany Lid svobody (PdL) při parlamentních volbách v roce 2013 ucházet o úřad ministerského předsedy.

Foto: Sebastien Pirlet, Reuters

Italský premiér Silvio Berlusconi

Článek

„Vládní koalice žije ze svého vedení,“ řekl v sobotu šéf strany Angelino Alfano (40) na stranickém shromáždění v Kampánii. „Berlusconi se přesně ten muž, který dokáže zaručit soudržnost, jednotu a vedení. Naše strana nepotřebuje primárky, abychom věděli, že se na něho může spolehnout."

Berlusconi v novinovém rozhovoru počátkem července uvedl, že už nechce kandidovat. Pro úřad doporučoval Alfana, svého exministra spravedlnosti.

V pátek zveřejnila italská média záznam vyšetřovatelů odposlechu jednoho jeho telefonátu: „ Během několika měsíců jedu odsud pryč, opustím tuto zas..... zemi, která se mi oškliví a basta!" Berlusconi tehdy telefonoval s Valterem Lavitolou, vydavatelem listu Avatin který se v té době zdržoval v zahraničí. Dále prý řekl: „Jsem čistý. Oni mohou o mně říci, že neustále souložím, to je taky jediné, co mohou o mně říci... Nasazují na mě špióny."

Když byla jeho slova zveřejněna, snažil se to odlehčit výmluvou, že tak „člověk pozdě večer telefonuje v uvolněné náladě a s úsměvem."

V pozadí celé záležitosti má být neapolské vyšetřování premiérova vztahu s nezletilou marockou tanečnicí přezdívanou Bunga-Bunga.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám