Hlavní obsah

Bardotová dostala tučnou pokutu za urážku šéfa loveckého sdružení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Soud v severofrancouzském Arrasu uložil v úterý 86leté bojovnici za práva zvířat a bývalé herečce Brigitte Bardotové pokutu 5000 eur (127 500 korun) za urážku šéfa loveckého sdružení. S odvoláním na právníky o tom informovala agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Brigitte Bardotová musí zaplatit pokutu

Článek

Herecká ikona 60. let bude muset nadto zaplatit 1000 eur (25 500 korun) odškodné šéfovi federace francouzských lovců Willymu Schraenovi. Stejný obnos zaplatí i za soudní výlohy.

Do 15 dnů musí ze webu nadace bojující za práva zvířat stáhnout svůj stále dostupný text z roku 2019, v němž lovce označila za zbabělé podlidi a teroristy ve zvířecím světě, přičemž předseda jejich sdružení Schraen je podle ní do očí bijící příklad.

Bardotová: Herečky se v kampani MeToo jen pokrytecky zviditelňují

Zahraniční

Právní zástupce Schraena vyjádřil nad „výchovným” soudním verdiktem spokojenost, podle něj se jedná o velmi silný signál proti urážkám lovců. Odsouzení Bardotové se podle něj dalo očekávat také s ohledem jazyk textu, který obsahoval výrazivo nacistů.

Bardotová se líčení nezúčastnila. V dopise přečteném obhájcem uvedla, že její poznámky byly možná hrubé, reagovaly však na velké obavy Francouzů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám