Hlavní obsah

Balíček s výbušninou zajištěný v Berlíně asi poslal člověk vydírající DHL

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Dosud neznámý vyděrač, který koncem loňského roku požadoval po zásilkové firmě DHL deset miliónů eur (253 miliónů korun) v kryptoměně bitcoin, se zřejmě svého cíle nevzdal. Policie mu připisuje balíček s výbušninou nalezený minulý týden v Berlíně. Vyděrač stál za útokem během vánočních trhů v Postupimi.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Německá policie. Ilustrační foto

Článek

„S největší pravděpodobností tento balíček pochází od pachatele nebo pachatelů, kteří chtějí vydíráním dostat od zásilkové firmy DHL milióny,” uvedl v úterý podle DPA mluvčí zemského prezídia braniborské policie Torsten Herbst.

K tomuto závěru podle něj dospěla při vyšetřování během velikonočního víkendu berlínská policie a speciální braniborská komise. Loni vyděrač požadovalo 10 miliónů eur. [celá zpráva]

Nebezpečný balíček byl objeven ve čtvrtek v poštovní schránce u Obchodní komory v berlínské čtvrti Kreuzberg. Specialisté výbušninu bezpečně zneškodnili. Podle speciální komise jde už o čtvrtý případ v této kauze, dodal Herbst.

První nebezpečnou zásilku nechal vyděrač doručit firmou DHL začátkem listopadu jednomu internetovému obchodníkovi ve Frankfurtu nad Odrou. O měsíc později dostala podezřelý balíček s rachejtlí a stovkou hřebíků postupimská lékárna nacházející se v blízkosti vánočního trhu. V polovině ledna pak byla objevena výbušná zásilka v jedné berlínské bance. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám