Hlavní obsah

Automobil skončil v Dunaji, vozíčkář se utopil

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidič osobního vozu zastavil u přívozu v maďarské obci Nagymaros, nezatáhl ruční brzdu a vystoupil z vozu. Automobil vjel do Dunaje a devětatřicetiletý vozíčkář, který seděl na místě spolujezdce, se nedokázal z vozu vyprostit a utopil se.

Foto: MTI

Vůz skončil v Dunaji, spolujezdec se utopil foto MTI.jpg

Článek

Podle maďarských médií šel řidič do nedalekého obchodu nakoupit. „Vůz se však na svahu rozjel a skončil v Dunaji,“ napsal deník Blikk. „Případ vyšetřuje policie ve městě Vác, jako smrtelnou nehodu způsobenou z nedbalosti,“ uvedl mluvčí maďarské policie Tamás András.

Podle svědků několik lidí včetně řidiče se snažilo spolujezdce vytáhnout z vozu, ale v silném proudu nedokázali otevřít dveře. „Pak přijeli hasiči, kteří pomocí lana vůz vytáhli na břeh. Spolujezdce se už nepodařilo zachránit,“ řekl televizi ATV Lajos Szalai, který bydlí u Dunaje a celou záchrannou akci sledoval.

Foto: MTI

Vůz z Dunaje vytáhli, spolujezdec se utopil

Případ se stal v neděli 14. července. „Když hasiči přijeli na místo, vůz už byl zcela pod vodou,“ konstatoval mluvčí hasičů Attila Csámpai.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám