Hlavní obsah

Autobus s dětmi se zasekl na přejezdu, zachránil je duchapřítomný policista

Právo, Pavol Minárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lebork

Duchapřítomný policista v severopolském městě Lebork zabránil na poslední chvíli srážce vlaku s autobusem plným dětí. Ve chvíli, kdy řidič vjel na přejezd, se už spouštěly závory a autobus zablokovaly na kolejích. O události informoval v pondělí deník Fakt.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Autobus, který vezl žáky z okolních obcí do školy v Leborku, vjížděl na přejezd už v době, kdy svítilo výstražné světlo, a vzápětí jedna z padajících závor prorazila boční okno vozidla. Šokovaný řidič zůstal s vozem stát na kolejích,“ informoval mluvčí policie Daniel Paňczyňski.

Bylo jen dílem štěstí a náhody, že se právě tudy vracel na motocyklu ze služby mladý policista, který bleskově přiskočil, ulomil závoru zaklesnutou v autobuse a umožnil řidiči opustit přejezd jen pár sekund před tím, než se tudy prohnal vlak. Jinak by s největší pravděpodobností podle policejního mluvčího došlo k velké tragédii.

Řidič autobusu byl obviněn z nedbalosti a hrozí mu až tři roky vězení.

Paňczyňski poznamenal, že na stejném místě došlo před dvěma lety k nehodě poté, co na přejezdu zastavilo nákladní auto. V plné rychlosti do něj vzápětí narazil rychlík. Dvě osoby v nákladním voze byly na místě mrtvé, desítky cestujících utrpěly zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám