Hlavní obsah

Album z ložnice Hitlerovy milenky vydražili za milión

Londýn

V přepočtu za milión korun koupil ve čtvrtek anonymní kupec raritní sbírku snímků ve fotoalbu nalezeném v ložnici Hitlerovy milenky Evy Braunové. Získal tak 73 fotek ze soukromí pohlavárů nacistického režimu, které se nikdy neměly dostat na veřejnost.

Foto: Profimedia.cz

Usmívající se Adolf Hitler s dětmi

Článek

„Ty fotky musely být pořízeny někým, kdo byl v (Hitlerově) úzkém kruhu. Všechny snímky Adolfa Hitlera byly pod drobnohledem, protože přirozeně nechtěli, aby se dostaly ven nějaké, na nichž by vypadal špatně,“ řekl listu The New York Times majitel aukční síně C Auctioneers v Londýně Matthew Tredwen.

Foto: Profimedia.cz

Ve fotoalbu, které nalezli spojenci v ložnici Hitlerovy milenky Evy Braunové, jsou snímky někdejšího šéfa Heinricha Himmlera nebo šéfa propagandy třetí říše Josefa Goebbelse. Zřejmě nejcennější ale budou snímky samotného Hitlera. Ve sbírce je například zachycen, kterak relaxuje v Alpách.

Britský deník The Independent spekuluje, že album dostala Eva Braunová jako dárek od jednoho člena SS, s nímž prožila tajný vášnivý románek. Pro tuto teorii sice nemá deník žádné důkazy, faktem ale je, že z alba byly vytrženy čtyři snímky...

Reklama

Výběr článků

Načítám