Hlavní obsah

Akrobat se při vystoupení zřítil z výšky 30 metrů, pád nepřežil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na hudebním festivalu Mad Cool v Madridu zemřel po pádu z výšky téměř 30 metrů akrobat Pedro Aunión Monroy. Před zraky návštěvníků vypadl z obří průhledné krychle, ve které předváděl své vystoupení. Nešťastná náhoda se stala těsně před vystoupením hlavní hvězdy festivalu skupiny Green Day. Třídenní festival nebyl přerušen, za což si organizátoři vysloužili kritiku na sociálních sítích.

Pedro Aunión Monroy

Článek

Dvaačtyřicetiletý tanečník a choreograf Pedro Aunión Monroy spadl z výšky 28 metrů při svém akrobatickém vystoupení mezi hudebními produkcemi, které bylo přenášeno na velkou obrazovku. Když kolem 22:45 dopadl na zem, část lidí vykřikla. Někteří ale zůstali oněmělí v úžasu a domnívali se, že jde o součást vystoupení. Během 40 sekund byli u akrobata záchranáři, kteří se ho dlouho snažili oživit, ale marně.

Asi hodinu a čtvrt po neštěstí hudební produkce pokračovala, když s půlhodinovým zpožděním vystoupila americká punková kapela Green Day. Její členové dali v noci na své internetové stránky soustrastný vzkaz akrobatově rodině.

„Když jsme opustili scénu na festivalu Mad Cool, dozvěděli jsme se smutnou zprávu. Statečný artista Pedro přišel o život při tragické nehodě. Upřímnou soustrast jeho rodině a přátelům,” napsali Green Day krátce po třetí hodině ranní.

Také organizátoři vydali asi čtyři hodiny po nehodě prohlášení. „Mad Cool lituje hrozné nehody, která se druhý den festivalu stala jednomu z akrobatů. Rozhodli jsme pokračovat v programu, na kterém v sobotu vzdáme zemřelém artistovi čest,” napsali organizátoři, kteří rovněž vyjádřili soustrast rodině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám