Hlavní obsah

Falešná princezna ukradla v Paříži klenoty za miliony

Francouzská policie vyšetřuje neobvyklou krádež šperků v hodnotě 1,6 milionu eur (41,2 milionu korun), o které přišlo jedno luxusní klenotnictví v Paříži. Z činu podezřívá ženu, která se vydávala za princeznu ze Spojených arabských emirátů a která diamantové ozdoby vyměnila pod nosem klenotníka za kostky bujónu, uvedla zpravodajská stanice La Chaîne Info (LCI).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Falešná princezna přišla do luxusního obchodu se šperky na ulici Saint-Honoré ve středu večer ještě s jednou ženou. Zatímco o sobě tvrdila, že je členkou rodiny dubajského emíra, její společnice si hrála na její služku.

Žena si nechala hodinu předvádět drahé šperky, pomocí dalšího komplice na telefonu přitom několikrát odvedla pozornost prodávajícího a vzácnosti v etuji nahradila kostkami na přípravu vývaru. Zavřenou krabičku si posléze nechala odložit do sejfu a klenotníka ujistila, že si ji vyzvedne následující den, jakmile dorazí na jeho účet peníze.

Když se druhý den peníze na účtu neobjevily, zkontroloval klenotník etuji a zjistil, že místo šperků s diamanty jsou v nich voňavé polévkové kostky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám