Hlavní obsah

Eritrejec v Německu shodil pod vlak ženu s osmiletým chlapcem, dítě zemřelo

• Aktualizováno

Na hlavním nádraží ve Frankfurtu nad Mohanem shodil muž do kolejiště pod projíždějící vlak ICE matku s osmiletým chlapcem, napsal server týdeníku Focus. Dítě na místě zemřelo, matka pád přežila a skončila v nemocnici. Pachatelem má být 40letý muž původem z Eritreje. První informace z vyšetřování hovoří o tom, že mezi pachatelem a oběťmi nebyl žádný vztah, muž zaútočil náhodně, píše Focus.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na nádraží ve Frankfurtu strčil muž pod vlak chlapceVideo: Reuters

 
Článek

Incident se odehrál kolem desáté hodiny dopoledne na nástupišti 7. koleje. Muž, který ženu s dítětem strčil do kolejiště, se pokusil podle zpráv některých médií shodit do kolejiště ještě další lidi a chtěl z místa činu utéct. Další cestující ho ale pronásledovali až před budovu nádraží, kde ho zadrželi. Policisté si ho vzápětí převzali a nyní ho vyslýchají.

Foto: Frank Rumpenhorst, ČTK/AP

Muž původem z Eritreje shodil pod vlak ženu s osmiletým dítětem

„Můžeme potvrdit, že zadrženým podezřelým je eritrejský občan,“ uvedla frankfurtská policie. Její mluvčí Isabell Neumannová sdělila, že se pachatel a jeho oběti neznali.

Jeden očitý svědek, který se v době incidentu nacházel na protějším nástupišti, popsal strašný křik lidí, kteří tam čekali. Někteří se podle jeho slov zhroutili a lékaři je museli ošetřit. „Lidé, kteří se nacházeli na nástupišti a odcházeli odtamtud, byli smrtelně bledí,“ popisoval svědek.

Několik kolejí bylo na nádraží uzavřeno, řada vlaků měla zpoždění nebo na cestu vůbec nevyrazila.

Ministr vnitra Horst Seehofer (CSU) kvůli případu přerušil dovolenou a chce se setkat s bezpečnostními orgány, aby se o případu informoval.

Podobný případ se stal 20. července ve městě Voerde v Severním Porýní-Vestfálsku, kde 28letý muž před projíždějící vlak shodil 34letou ženu. Také ona následkům svých zranění podlehla. I v tomto případě se policie domnívá, že oběť a pachatel, který čelí obvinění z vraždy, se neznali.

Reklama

Výběr článků

Načítám