Hlavní obsah

Evropské dálnice čeká perný víkend

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ucpané silnice a dlouhé kolony ve směru na italské, chorvatské a francouzské pobřeží hrozí o nadcházejícím víkendu, varuje německý automotoklub ADAC. V pátek totiž začínají prázdniny 1,66 milionům žáků a studentů v Bavorsku a dalším statisícům v Bádensku-Württembersku. Letiště v Norimberku a Mnichově očekávají, že odbaví od pátku do neděle přes 400 tisíc lidí, píše agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mezi nejvytíženější místa patří oblast Inntalu, Vysokého Tauru, což je jakási páteř rakouských Alp a Brennerským průsmykem, dále průsmyk Fern v tyrolských Alpách, pohoří Karavanky, které tvoří přirozenou 120 km dlouhou hranici mezi Rakouskem a Slovinskem a Gotthardský silniční tunel.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Hraniční přechody

Dlouhé fronty hrozí na třech dálničních hraničních přechodech Suben (A3 Linec - Pasov), Walserberg (A8 Salzburg - Mnichov) a Kiefersfelden (A 93 Kufstein - Rosenheim).

Dopravní situace v Německu bude o tomto víkendu velmi komplikovaná, upozorňuje ADAC. „Celé Německo se o tomto víkendu ocitne v pohybu. Navíc z Nizozemska půjde druhá prázdninová vlna. Mnozí turisté ze Skandinávie a severních spolkových zemí se budou vracet,“ píše automotoklub na svých stránkách. Na trase Mannheim - Heidelberg - Speyer budou dopravní situaci navíc komplikovat závody Formule 1 v Hockenheimu.

Automotoklub varuje také před opuštěním dálnice a jízdou po venkovských silnicích. Vzhledem k tomu, že hrozí jejich přetížení a následné ucpání, má podle ADAC smysl opustit dálnici jen v případě, pokud je úsek uzavřený nebo je kolona delší než deset kilometrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám