Hlavní obsah

Zpěvák Julio Iglesias je otcem 43letého Španěla, rozhodl soud po 30 letech

Zpěvák Julio Iglesias je biologickým otcem 43letého Španěla, s jehož matkou měl Iglesias krátkou známost v roce 1975. Ve středu o tom rozhodl španělský soud. Verdikt znamená vítězství pro někdejší balerínu Maríu Santosovou a jejího syna Javiera Santose Sáncheze, kteří se s Iglesiasem soudí už 30 let.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvák Julio Iglesias (vlevo) a Javier Santos Sánchez

Článek

Pětasedmdesátiletý Iglesias odmítl podstoupit test DNA. Soudce rozhodl na základě „zjevné fyzické podobnosti“ a výpovědi matky. Interpret milostných písní a tklivých balad má osm dalších dětí, včetně popového zpěváka Enriqua Iglesiase.

Julio Iglesias prodal přes 300 milionů desek se skladbami nazpívanými ve 14 jazycích. Letos v květnu získal Grammy za celoživotní přínos. K soudnímu stání, které se konalo ve Valencii, se nedostavil.

Soudce vzal při rozhodování v potaz podobnost obou mužů a výpověď Santosové. Ta podle něj týdenní známost se zpěvákem v době, kdy byl počat její syn, hodnověrně doložila. Iglesias se může odvolat, ale jeho právní zástupce to agentuře AFP nepotvrdil.

Test DNA

Iglesias se soustavně odmítá podrobit testu DNA. Poslední proces podnítila neuvěřitelná epizoda - najatý detektiv na pláži v Miami vzal láhev s vodou, kterou tam nechal jeden ze zpěvákových potomků, a to Julio Iglesias mladší, když tam surfoval. Podle právního zástupce test DNA prokázal, že Javier Santos Sánchez a Julio Iglesias mladší jsou bratři. Soud nicméně odmítl test přijmout jako důkazní materiál.

Zpěvák je otcem velké rodiny - má osm dětí. V roce 2010 se oženil s dlouholetou přítelkyní, bývalou nizozemskou modelkou Mirandou Rijnsburgerovou, s níž má pět dětí (tři syny a dvě dcery-dvojčata). S první chotí Isabel Preyslerovou má ještě dceru Chábeli a syny Julia a Enriqua, kteří jdou oba v hudebních šlépějích svého otce.

Reklama

Výběr článků

Načítám