Hlavní obsah

Jako slon v porcelánu. Trump se při setkání s královnou nevyhnul trapasu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Týdny se připravoval protokol amerického prezidenta Donalda Trumpa s jeho manželkou Melanií na návštěvu královny Alžběty II. Úkolem bylo vyvarovat se chyb a trapasů. Marně, píše server Krone.at. Trump se dopustil přešlapu hned na úvod setkání s panovnicí v Buckinghamském paláci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Britská královna Alžběta II. přijala amerického prezidenta Donalda Trumpa s chotíVideo: AP

 
Článek

Královský protokol se porušil hned ve chvíli, kdy se prezidentský pár objevil. Trump ani jeho žena se královně nepoklonili, pouze jí potřásli rukou. Poklona není sice povinná, je to však tradiční a zdvořilé gesto, připomíná server.

Během loňského setkání s královnou Alžbětou se Trump dopustil ještě větších přešlapů. Nejprve přijel k panovnici s 12minutovým zpožděním, královně se nepoklonil a nakonec během prohlídky její stráže se postavil k panovnici zády.

Podle královského protokolu se ale nikdo nesmí obrátit k monarchovi zády nebo jít před ním. Platí to i pro nejbližší členy panovnické rodiny. Také manžel královny, princ Philip, musí chodit pár kroků za ní.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Donald Trump na recepci v BritániiVideo: AP

Amerického prezidenta čeká v úterý během jeho návštěvy Velké Británie jednání s končící premiérkou Theresou Mayovou. Hovořit se podle informací britských médií bude o budoucí obchodní smlouvě mezi Londýnem a Washingtonem, o čínské firmě Huawei nebo o klimatických změnách. Očekávají se také masivní protesty proti přítomnosti kontroverzního šéfa Bílého domu v Británii.

Reklama

Výběr článků

Načítám