Hlavní obsah

Zapálené domy, lijáky a krupobití. Německo zasáhly prudké bouře

Blesky zapálily několik domů, vichřice vyvracejí stromy a vydatné lijáky zaplavují ulice, sklepy a nižší patra domů. Po tropickém víkendu vtrhly do Německa prudké bouřky, které provází krupobití, intenzivní déšť a silný vítr, napsal server týdeníku Focus.

Foto: Stratenschulte Julian, ČTK

Bouřka v Dolním Sasku

Článek

Silná bouřka ochromila provoz na největším německém letišti ve Frankfurtu nad Mohanem. Zrušeno bylo už přes sto letů včetně jednoho spoje do Prahy. Zatím se lety vůbec neodbavují. Spoj, který letěl z Prahy a měl přistávat ve Frankfurtu, byl přesměrován do Stuttgartu. Kdy bude obnoven provoz, zatím není jasné.

Kolem města Hannover, hlavního města spolkové země Dolní Sasko, zapálily blesky několik domů, píše Hannoversche Allgemeine Zeitung. Například v okrese Ricklingen má blesk na svědomí požár podkroví činžovního domu. Hasiči zasahovali také v městečku Laatzen a Langenhagen. V Ingel-Oesselse zapálil blesk garáž se zaparkovaným autem.

Foto: Profimedia.cz

Německo po tropickém víkendu zasáhly prudké bouřky.

Na dálnici A5 u Ober-Mörlenu popadané stromy zastavily provoz v úseku několika kilometrů. Provoz je ochromen také na dálnici 661 poblíž Frankfurtu, u Bad Schwalbachu zablokoval dálnici sesuv půdy.

V porúrském Duisburgu vyvrácené stromy poničily několik automobilů. Silné bouře se přehnaly také přes Düsseldorf, Mönchengladbach, Essen a Münster.

Postupně mají bouřky zasáhnout i další německé regiony dál na východě. V širokém pásu od Bádenska-Württemberska až po Baltské moře je třeba počítat i se silnými bouřkami, lijáky, kroupami či vichřicemi.

Meteorologové varují, že v Bádensku-Württembersku na jihozápadě Německa by měly během pondělí spadnout srážky v objemu od 30 do 40 litrů na metr čtvereční.

Reklama

Výběr článků

Načítám