Hlavní obsah

Při střelbě v Curychu zemřela Češka, druhá mrtvá je Švýcarka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Šedesátiletý ozbrojený muž si v pátek v Curychu pravděpodobně vzal dvě ženy jako rukojmí. Žádná z nich nepřežila, sdělila policie. Jedna byla občankou ČR. Celý případ je zatím velmi nejasný, odehrál se v zavřeném bytě.

Foto: ENNIO LEANZA, ČTK/AP

Policejní zátaras u domu v Curychu, kde zemřeli tři lidé.

Článek

Jedna z žen zavolala v pátek před šestou ráno policii. Ta dům obklíčila a vyjednavač navázal s pachatelem kontakt. Muž slíbil, že 34letou a 38letou ženu propustí, ale místo toho se ozvaly výstřely a když policie vtrhla do bytu, byly ženy mrtvé a muž také.

Policejní mluvčí Marco Cortesi sdělil, že jde o tragédii a nikdo takový konec nepředpokládal. Vyjednavači byli s mužem v kontaktu a nic nenaznačovalo tomu, že situace bude eskalovat.

Foto: ENNIO LEANZA, ČTK/AP

Marco Cortesi, mluvčí policie v Curychu, informuje novináře o incidentu.

„Chování toho muže bylo pro nás jasným signálem, abychom počkali,” uvedl.

Další možností by bylo vrthnout dovnitř se speciální jednotkou, ale přitom by pravděpodobně někdo také zemřel. „Jednotky jednaly správně,” řekl mluvčí. Dodal, že nikdo nevěděl, kde přesně oběti jsou, ale věděli, že pachatel je ozbrojen.

Policie zatím oficiálně neví, co bylo motivem činu, ani není jisté, jestli je mrtvý muž pachatel.

Server Blick však tvrdí, že se vše odehrálo v bytě 38leté Češky, která u sebe nechala bydlet svou kamarádku Leonoru. Znaly se z práce. Bývalý přítel Švýcarky Leonory tam měl přijít a zabít je.

Reklama

Výběr článků

Načítám