Hlavní obsah

Jih Francie zápasí se silným větrem, na Korsice příboj zabil Němku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silný vítr a vlnobití se stalo v neděli osudnými starší německé turistce, která se procházela u moře na západě ostrova Korsika. Podle záchranářů ženu smetly vlny. Vítr na jihu Francie v těchto dnech přesahuje rychlost 100 kilometrů v hodině.

Foto: Profimedia.cz

Muž na plováku bojuje se silným větrem u jižního pobřeží Francie

Článek

Nejsilnější nárazy větru registrují meteorologové blízko ústí řeky Rhôny mezi městy Montpellier a Marseille. Vichr tam dosahoval rychlosti až 150 kilometrů za hodinu. Ve druhém jmenovaném městě byly některé ulice poseté odpadky, které vítr odnáší z převržených popelnic.

Jedinou hlášenou obětí byla odpoledne turistka z Německa, kterou podle záchranářů "bezpochyby polapily vlny, když se procházela na pláži" v obci Porto. Televize FranceInfo s odvoláním na hasiče uvedla, že turistka spadla z útesu.

Meteorologická služba Météo-France vyhlásila ráno ve dvou departementech kvůli silnému větru druhý stupeň varování na třístupňové škále. Nárazy kolem 130 až 140 kilometrů v hodině jsou podle meteorologů v tuto roční dobu na stanicích na jihu Francie nevídané. Extrémní podmínky mají přetrvat až do večera.

Reklama

Výběr článků

Načítám