Hlavní obsah

Turista z Brna vypadl z okna tatranského hotelu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devětatřicetiletý turista z Brna vypadl v noci na čtvrtek z okna luxusního hotelu Grandhotel Praha v Tatranské Lomnici. Pád z deseti metrů přímo na beton přežil, ale utrpěl četná zranění.

Foto: TV Markíza

Zraněný český turista v nemocnici

Článek

Televize Markíza informovala, že turista z České republiky byl „mírně pod parou”. „Lékařům tvrdil, že šel v noci na toaletu a otevřel nesprávné dveře,“ uvedla televize.

Turista měl štěstí, že ho recepční slyšela sténat, vzápětí muže našla ležet mezi stěnou hotelu a vysokou zdí. „Poskytla mu první pomoc a okamžitě zavolala záchranku. Přijela také policie a hasiči. Zraněný byl převezen do popradské nemocnice, kde ho okamžitě operovali,“ informovala TV Markíza.

„Utrpěl několik zlomenin, například dvou obratlů páteře a měl vážně zraněné vnitřní orgány, tenké střevo a močový měchýř,“ uvedli lékaři.

Pravděpodobně ho čeká další operace a zdlouhavá rehabilitace. Ředitel hotelu byl rád, že se zaměstnanci zachovali duchapřítomně. Pokud by zraněného turistu našli až ráno, následky mohly být fatální.

Reklama

Výběr článků

Načítám