Hlavní obsah

Šestnáctiletý hoch se v Německu pokusil zavraždit svou těhotnou přítelkyni, dostal 5,5 roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pět a půl roku do vězení poslal ve středu soud v Duisburgu na západě Německa 16letého chlapce, který se loni pokusil zavraždit svou někdejší přítelkyni. Spolu se třemi kamarády dívku napadl, protože s ním byla těhotná a on nechtěl být otcem, informovala agentura DPA.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mladík vylákal loni v září svou bývalou přítelkyni v Duisburgu na schůzku u řeky Rýna. Když na smluvené místo 17letá dívka dorazila, skočili na ni ze křoví tři mladíkovi maskovaní komplici. Spolu s ním těhotnou dívku bili a zasadili jí sedm bodných ran do nohou a boků. Mladé ženě se ale podařilo utéci a její nenarozené dítě útok přežilo bez újmy.

Soud ve středu čtveřici uložil tresty vězení v rozmezí od čtyř do pěti a půl roku. Nejvyšší trest dostal 16letý mladík, který s napadenou dívkou čekal dítě. Vzhledem k věku souzených německé úřady nezveřejnily jejich totožnost. Podle německých médií se jednalo o tři německé občany tureckého původu a jednoho občana Švédska původem z Iráku, který v Německu žije od roku 2013.

Reklama

Výběr článků

Načítám