Hlavní obsah

V Bosně spustili masivní pátrání po propuštěném vrahovi, zabil už další dva lidi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sarajevo

Bosenská policie spustila v pondělí rozsáhlou pátrací akci po 42letém matkovrahovi Edinu Gačičovi, který je podezřelý z dalších dvou vražd, uvedla policie. Do akce je zapojeno 1200 policistů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pátrání po vrahovi Edinu GačičoviVideo: AP

 
Článek

„Byly zapojeny všechny policejní útvary,” uvedl ministr vnitra muslimsko-chorvatské Federace Bosny a Hercegoviny (FBH). Aljoša Čampara. „Děláme vše, co můžeme, abychom ochránili občany. Prověřujeme veškeré informace, které se k nám dostanou,“ dodal s tím, že by policie mohla požádat o pomoc i armádu.

Podezřelý 42letý Edin Gačić je podle policistů ozbrojený a nebezpečný, lidé by proto měli být opatrní a v případě, že ho spatří, ihned to hlásit.

Gačić je na útěku od minulého pondělí, kdy v obci Podorašac jihozápadně od Sarajeva zabil majitele koloniálu. Pátrací akce byla spuštěna poté, co v sobotu zastřelil policistu ve vsi Suhodol.

Gačić už byl v minulosti odsouzen za dvě vraždy. Zabil svoji matku a muže, se kterým sloužil v praporu muslimských dobrovolníků v bosenské válce v letech 1992 až 1995.

Trest za dvě vraždy si odseděl

Na svobodu se dostal v roce 2017 poté, co si odseděl dvě třetiny dvacetiletého trestu.

Obě vraždy zneklidnily obyvatele Suhodolu. „Samozřejmě, že jsem vyděšený,“ řekl jeden z nich s tím, že možná někteří raději opustí vesnici.: „Nechci tu jen tak sedět a čekat až mě zabije.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám