Hlavní obsah

Pátrací tým vyzvedl tělo z vraku Salova letadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Pátrací tým vyzvedl ve středu tělo z vraku letadla, v němž cestoval fotbalista Emiliano Sala společně s pilotem. Informovala o tom televize Sky News s odvoláním na úřad vyšetřující nehodu. Letoun byl objeven v neděli na dně Lamanšského průlivu a tělo v něm našla dálkově řízená ponorka. Dosud nebylo oficiálně identifikováno.

Foto: Handout, Reuters

Vrak letadla, v němž cestoval Emiliano Sala, na dně moře.

Článek

Britský úřad pro vyšetřování leteckých nehod AAIB ve středu pozdě večer potvrdil, že tělo oběti bylo právě předáno dorsetskému koronerovi. Nezveřejnil identitu oběti, není tedy jasné, zda jde o pilota, či argentinského fotbalového útočníka.

„Ve složitých podmínkách AAIB a jeho najatí specialisté úspěšně vyprostili tělo, které bylo už předním vidět ve vraku. Operace byla provedena s maximální možnou úctou a rodiny byly informovány o postupu,“ uvedl úřad.

„Naneštěstí byly pokusy vyzvednout vrak letadla neúspěšné a špatné počasí nás donutilo vrátit dálkově ovládanou ponorku na loď. Předpověď počasí na nejbližší dny je špatná, a tak bylo učiněno složité rozhodnutí celou operaci ukončit,“ stojí dále ve vyjádření AAIB.

Vrak byl nalezen v neděli 24 námořních mil (43 km) severozápadně od Guernsey. AAIB už dříve oznámil, že v ponořeném trupu je vidět tělo jedné oběti. [celá zpráva]

Malý letoun Piper Malibu zmizel z radarů 21. ledna nad Lamanšským průlivem nedaleko jednoho z Normanských ostrovů. [celá zpráva] Sala letěl z Nantes do Cardiffu, který ho koupil za 17 milionů eur. Osmadvacetiletý Argentinec se měl stát nejdražší posilou velšského účastníka Premier League v historii.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Fanoušek francouzského klubu FC Nantes drží květiny a časopis s portrétem pohřešovaného fotbalisty Emiliana Saly.

Oficiální pátrání po Salovi a pilotovi malého letadla Davidu Ibbotsonovi záchranáři ukončili bez úspěchu po třech dnech. Další pátrání po vraku letadla posléze umožnila veřejná sbírka, do které se zapojili mimo jiné Diego Maradona a Lionel Messi a v níž se vybralo přes 300 tisíc eur (více než sedm milionů korun).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám