Hlavní obsah

Slováka opakovaně chytili za volantem opilého, dostal doživotní zákaz řízení

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestatřicetiletý Slovák z okresu Levice jezdil opakovaně pod vlivem alkoholu. Při poslední kontrole mu naměřili 2,5 promile. Ve zrychleném řízení mu byl uložen trest odnětí svobody na 16 měsíců nepodmíněně za měření výkonu úředního rozhodnutí a doživotní zákaz řízení motorových vozidel.

Foto: Policie SR

Muž po nehodě skončil v závěji

Článek

Slovenská policie v pátek na sociální síti informovala, že muž 21. ledna řídil vůz VW Golf u Banské Štiavnice a ve směru na obec Štiavnické Bane dostal smyk. „Řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, dostal se mimo silnici a skončil ve sněhu. Po příjezdu policejní hlídky se podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní. Naměřili mu 2,33 promile a při opakované dechové zkoušce až 2,5 promile,“ uvedla policie.

Hlídka zjistila, že řidič měl udělený zákaz řízení motorového vozidla od září 2018 na šest let. „Muž byl umístěn do policejní cely a pověřený příslušník zpracoval podnět na ukončení věci v super rychlém řízení,“ konstatovala policie.

Řidič byl v minulosti 12krát soudně trestán za různou trestní činnost, z toho byl čtyřikrát odsouzen za alkohol nad jedno promile. „Byl mu uložen trest odnětí svobody na 16 měsíců nepodmíněně a zákaz řízení motorových vozidel jakéhokoli druhu na doživotí,“ informovala slovenská policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám