Hlavní obsah

Německé dálnice kvůli sněhu stojí, jedna řidička při čekání v koloně zemřela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dramatická situace se odehrála v noci na čtvrtek na německé dálnici A8. Stovky kamionů a osobních aut komunikaci kvůli kluzkému povrchu a přívalům sněhu zablokovaly. V koloně uvázla také 54letá řidička. Zprovoznění dálnice se ale nedočkala, ve svém voze zemřela, napsal server týdeníku Focus.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jihobavorský Berchtesgaden zmizel pod sněhem. A stále sněžíVideo: Reuters

 
Článek

Řidičku bez známek života objevili pracovníci německého Červeného kříže, kteří lidem v kolonách roznášejí horký čaj a přikrývky. Když se podařilo úsek zprovoznit, vybírali zpět půjčené přikrývky. Tak objevili bezvládnou řidičku. Ačkoliv ihned zahájili resuscitaci, všechny pokusy o oživení selhaly, píše server Focus. Přivolaný lékař konstatoval smrt.

K příčinám smrti policie nesdělila žádné podrobnosti, pouze uvedla, že „cizí zavinění je vyloučené“.

Stovky nehod

Problémy v dopravě ovšem přetrvávají i ve čtvrtek. Řada úseků na dálnicích A8, A9, A93, A72 či A20 je uzavřena kvůli masivnímu sněžení a nehodám, píše Focus.

Během čtvrtečního rána registruje policie v saském Chemnitzu stovku nehod s více než 20 zraněnými. Podobná situace vládne v Bavorsku, kde se během čtvrtečního rána stalo přes sto nehod.

Stovky kamionů a osobních vozů uvázly kvůli kluzkému povrchu a přívalům sněhu na dálnici A8. Doprava se zcela zastavila mezi Ulmem a Nellingen v úseku dlouhém 35 kilometrů.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Zasněžená bavorská metropole Mnichov.

Podobná situace panuje na dálnici A9, která spojuje Berlín s Mnichovem. Ve středu večer zablokovalo komunikaci poblíž dálniční křižovatky Hermsdorfer Kreuz zhruba 50 nákladních aut. Během noci se nepodařilo náklaďáky vyprostit a úsek zprovoznit. Řidiči museli strávit noc ve vozech, uvedl mluvčí dálniční policie.

Foto: Profimedia.cz

Kolona na dálnici A9 u Hermsdorfu

Němečtí policisté varují řidiče, aby nevyjížděli, pokud to není nezbytné.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

Sníh bude padat minimálně do pondělí

Složitou situaci komplikují především kamiony, které blokují jízdní pruhy nebo příjezdové cesty na mnohých dálničních úsecích. Dopoledne varuje policie před komplikacemi na dálnici A8 z Mnichova ve směru na Salcburk v místě Taufkirchen-Ost, neprůjezdný je pravý pruh mezi Achenmühle a Frasdorfem a mezi Bernau a Feldenem se stala nehoda v levém pruhu.

Úsek dálnice A72 Plauen ve směru na Hof je mezi Dreieck Hochfranken a Hof/Töpen zablokovaný kvůli vzpříčenému kamionu.

Velká kolona je kvůli uježděné vrstvě sněhu na A93 Weiden ve směru na Hof mezi Regnitzlosau a Dreieck Hochfranken.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Sněhové přívaly nejvíce komplikují situaci v dopravě.

Velké komplikace čekají na řidiče na dálnici A8 z Mnichova do Stuttgartu mezi Ulm-Ost a Aichelberg v obou směrech a mezi Oberelchingen a Ulm-Ost. Na komunikaci je náledí.

Sníh působí chaos i ve vlakové dopravě. Německý železniční dopravce Deutsche Bahn (DB) varoval cestující před zpožděními a rušením spojů v regionech, kde hustě sněží. Týká se to především tratí do města Lindau na břehu Bodamského jezera či příměstské linky mezi Mnichovem a Tutzingem, kde doprava zcela stojí. Na odklízení sněhu z nádraží v Miesbachu, Schaftlachu a Schliersee nasadili železničáři i bagry.

Reklama

Výběr článků

Načítám