Hlavní obsah

Šéfa AfD v Brémách zbili tyčí do bezvědomí

– Brémy

Poslance a šéfa regionální odbočky Alternativy pro Německo (AfD) v Brémách Franka Magnitze v pondělí odpoledne brutálně zmlátila skupina útočníků. Způsobila mu těžká zranění. Policie vychází z toho, že útok na vedoucího představitele protiimigrační strany měl politické pozadí.

Foto: Koláž Novinky.cz s použitím Michael Kappeler, ČTK/AP a Twitter

Poslance AfD Franka Magnitze brutálně napadli.

Článek

Čin se podle policie odehrál kolem 17:20 na Goethově náměstí nedaleko historického centra přístavního města Brémy. Trojice zamaskovaných mužů Magnitze podle prohlášení AfD mlátila dřevěnou tyčí, až ztratil vědomí. I když už ležel na zemi, kopali ho do hlavy. Rozsah zranění politika, který se zotavuje v nemocnici, je patrný z fotografie, kterou na Twitteru zveřejnil šéf strany Jörg Meuthen.

Útok vedle AfD, která hovoří o atentátu a černém dni pro demokracii, odsoudili i zástupci dalších stran.

Ministr zahraničí za sociální demokracii (SPD) Heiko Maas uvedl, že násilí nikdy nemůže být prostředkem politických sporů a je přitom úplně jedno, proti komu míří.

Podobně reagoval i jeden z dlouhodobě nejtvrdších kritiků AfD Cem Özdemir ze strany Zelených. "Kdo bojuje nenávistí s nenávistí, nechá na konci zase zvítězit nenávist," poznamenal.

Útoky proti AfD se množí

Protestní strana se v posledních měsících stala například v Sasku terčem několika útoků – většinou šlo o poškození jejích kanceláří. Ve čtvrtek dokonce před kanceláří AfD v saském Döbelnu vybuchla nálož. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Před sídlem pravicové německé strany AfD vybuchla bombaVideo: AP

Reklama

Výběr článků

Načítám