Hlavní obsah

Útok nožem v Manchesteru na vlakovém nádraží, tři zranění

Manchester
Aktualizováno

Tři lidé byli v pondělí pobodáni na vlakové stanici Victoria v Manchesteru, uvedla televize Sky News. Mezi zraněnými je také policista. Incident vyšetřuje protiteroristická policie, napsala agentura DPA.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zadržela útočníka s nožemVideo: Reuters

 
Článek

Televize s odvoláním na záchranáře uvedla, že trojice byla ve „velmi vážném stavu” převezena do nedaleké nemocnice. Policista má bodné zranění na rameni, podrobnosti o zranění ženy a muže nejsou k dispozici.

Stanice, která se nachází v centru města, je uzavřena.

Policie uvedla, že byl zadržen jeden muž. Zda jde o pachatele, se zatím neví. Není jasný ani motiv incidentu.

Svědek incidentu Sam Clack popsal událost jako „nejděsivější věc”.  Nejprve na tramvajové zastávce viděl pobodaného muže, potom uslyšel výkřik. „Žena srdceryvně křičela. Trochu to vypadalo, jako kdyby se prali,” popisoval událost.

„Pak se k němu začali přibližovat policisté a on se zase začal přibližovat ke mně. Sklopil jsem pohled a viděl, že drží nůž s černou rukojetí, s ostřím dlouhým dobrých 30 centimetrů,” popsal útok.

Policisté na útočníka použili pepřový sprej a elektrický paralyzér. „Byl velmi agresivní a rozhodně měl v úmyslu napáchat víc škody, než se mu skutečně povedlo,” řekl.

„ Dokud budete bombardovat cizí země, tyhle sračky se budou opakovat,” měl podle Clacka agresor říci ve chvíli, když ho policisté drželi paralyzovaného na zemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám