Hlavní obsah

Synův stav se zhoršuje, musí být chráněn, řekla Babišová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženeva
Aktualizováno

Matka Andreje Babiše mladšího Beatrice popřela, že by její syn byl unesen na Krym za jejími zády. Uvedl to ve čtvrtek večer na svém serveru list Tages Anzeiger. Babišová poskytla v kanceláři advokáta Alexandra de Senarclens rozhovor novinám Tribune de Geneve. Kauza má podle ní vliv na synův zdravotní stav, který se zhoršuje.

Foto: TV Nova

Beata Babišová

Článek

Beatrice (Beata) Babišová potvrdila, že její syn na Krymu byl. „Ale jistě nebyl unesen,“ řekla. Podle listu tam cestoval kvůli tlaku novinářů v Praze. „Museli jsme najít místo, kde by nabral novou sílu,“ uvedla.

„Musím jednat jako matka, protože tato politická aféra má značný rozsah. Můj syn je pod tlakem, který má vliv na jeho křehké zdraví. Obávám se, že se jeho stav zhoršuje,“ řekla listu Babišová.

Nemoc mu neumožňuje vypovídat

Potvrdila, že její syn chce spolupracovat s policií a vypovídat. Policie už se s ním podle jejích slov spojila. „Byl kontaktován, ale jeho nemoc mu v tomto stadiu neumožňuje na otázky jasně odpovědět. Musí být chráněn,“ prohlásila.

Zmínila i návštěvu otce Babiše juniora, českého premiéra Andreje Babiše, který přijel do Ženevy v době vrcholící krize 17. listopadu: „Přijel jen, aby uklidnil syna. Bavili se, hráli šachy, byla to emocionální návštěva, aféra se nezmiňovala.“

Popřela, že by na syna byl vytvářen tlak, aby nekomunikoval s novináři: „To je další fáma od opozice a novinářů, kteří chtějí diskreditovat mého syna. Babiš starší je především otec.“

Potvrdila, že požádala novináře, kteří postávali před jejím bytem, aby rodinu nechali na pokoji: „Šla jsem za nimi a požádala jsem je, aby kvůli ochraně jeho zdraví opustili místo.“

Advokát Babišové Alexandre de Senarclens zamítl žádost listu o rozhovor s Andrejem Babišem mladším: „Pan Babiš mladší je pod neúnosným tlakem.”

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám