Hlavní obsah

České turisty zachraňoval ve Vysokých Tatrách vrtulník

Právo, ivi, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřiačtyřicetiletý český turista a jeho osmatřicetiletá partnerka uvízli v sobotu ve žlebu spadajícím ze Studeného sedla do Velké studené doliny. Do dramatické záchranné akce byl zapojen i vrtulník.

Foto: HZS

České turisty zachraňoval vrtulník.

Článek

Horská záchranná služba (HZS) na svém webu informovala, že turisté v odpoledních hodinách nahlásili volání o pomoc ve zmíněné oblasti. Horští záchranáři požádali o součinnost i vrtulníkovou záchrannou zdravotní službu.

„Z heliportu ve Starém Smokovci vzal vrtulník na palubu jednoho horského záchranáře a lékaře. Vrtulník je vysadili v dolině,“ konstatovala stránka HZS.

Foto: HZS

České turisty zachraňoval vrtulník.

Turisté se totiž nacházeli v komplikovaném terénu a záchranáře nebylo možné vysadit přímo u nich. „Vrtulník se pak vrátil po další dva záchranáře s lanovou technikou,“ dodal web. Horští záchranáři se postupně dostali až k turistům a zjistili, že jsou bez zranění, ale mírně podchlazeni.

„Záchranáři je pomocí lanové techniky spustili až pod žleb, odkud byli vrtulníkem transportováni na Zbojníckou chatu, kde byli ubytováni,“ konstatovala stránka HZS. Horští záchranáři se pak vrátili do Starého Smokovce.

Reklama

Výběr článků

Načítám