Hlavní obsah

Bouřky a intenzivní déšť v Itálii zabíjely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bouře s intenzivními dešti, které postihly o víkendu Itálii, mají na svědomí v Kalábrii čtyři lidské životy, napsal server ORF.at. Kvůli přívalu bahna a kamení je uzavřena část brennerské dálnice směr Sterzing v Jižním Tyrolsku, uvedl provozovatel dálnice. Z bezpečnostních důvodů je v oblasti také zastaven provoz na železniční trati, uvedla agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Zničené přístavní molo v Rio Marina na ostrově Elba

Článek

V přívalech bahna uvázlo šest aut. Nehody si vyžádaly pouze jedno lehké zranění, uvedl místní zpravodajský portál stol.it.

Špatné počasí nyní panuje po celé Itálii, ale zatím nejhorší situace je v Kalábrii, kde si bouřky a déšť vyžádaly už čtyři oběti. Poblíž města Crotone zemřeli tři muži při sesuvu půdy, když chtěli opravit potrubí, které poničila bouře, informovaly italské zpravodajské agentury.

U přístavu Catanzaro nalezl záchranář mrtvého poté, co se zřejmě jeho plachetnice převrátila a vítr a vlny ji unášely dál na moře.

V Benátkách zůstávají v pondělí uzavřené školy kvůli záplavám. Jedno z turisticky nejnavštěvovanějších míst v Benátkách - náměstí sv. Marka je od neděle pod vodou. Prudké bouře doprovázené vydatnými dešti ohrožují Toskánsko, Umbrii, oblast Benátek, Kalábrii, Sicílii, Ligurii a ostrov Elba, kde se po bouři zřítilo do moře historické molo.

Meteorologové varují, že se bude situace zhoršovat. Výhled na další dny nepředpokládá zlepšení počasí. V oblasti by mělo nadále intenzívně pršet. Stupně nebezpečí se neustále zvyšují.

Intenzivní deště postihly také Chorvatsko, především pobřeží Jadranu. Dálnice u přístavního města Rijeka byla kvůli dešti uzavřena. Bouřky a silný vítr přerušil trajektové spojené mezi Dubrovníkem a Rijekou a chorvatskými ostrovy.

Meteorologové vydali pro oblast nejvyšší stupeň varování. Počasí by v následujících dnech nemělo změnit svůj charakter.

Reklama

Výběr článků

Načítám