Hlavní obsah

Většina pervitinu v Evropě pochází z Česka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Většina v Evropě dostupného pervitinu pochází z České republiky, konstatuje výroční zpráva zmocněnkyně německé vlády pro drogovou problematiku Marlene Mortlerové. Největší problém stimulant představuje především v příhraničních regionech spolkové republiky, o celoněmecký problém nejde.

Foto: Policie ČR

Pervitin.

Článek

Mortlerová uvedla, že je pervitin – v Německu známý jako crystal – i nadále ve větším množství konzumován a zachytáván ve spolkových zemích nedaleko Česka.

Nejvíce práce s drogou z Česka mají policisté a justice ve spolkových zemích, jako jsou Sasko, Bavorsko nebo Durynsko a Sasko-Anhaltsko.

Na západě Německa je konzumace této drogy několikanásobně nižší. Loni německá policie zaznamenala 2127 deliktů souvisejících s obchodováním s pervitinem.

Pervitin neboli metafetamin je silný a levný stimulant podobný amfetaminu. Uživatelé budivých látek jej s oblibou vyhledávají jako cenově dostupnější alternativu ke kokainu.

Reklama

Výběr článků

Načítám