Hlavní obsah

Po ničivých záplavách na Mallorce hledají v nánosech bahna pohřešované

Po úterní bouři a následných záplavách, které postihly španělskou Mallorku, místní stále pátrají po pohřešovaných. Bouře si vyžádala nejméně dvanáct mrtvých. Podle agentury DPA hledají stovky záchranářů i osmiletého chlapce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na Mallorce odklízejí následky po povodníchVideo: Reuters

 
Článek

Pátrání po chlapci se zúžilo na oblast na severovýchodě ostrova. Právě tam byl ve čtvrtek nalezen jeho batoh. Podle místního deníku Última Hora oblast přes noc pročesávalo 150 vojáků.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Na Mallorce odklízejí následky po povodních

Chlapec byl v době bouře se svou matkou a sestrou. Matčino pohřešované tělo bylo nalezeno ve středu. Než ji i hocha odnesla voda, stačila ještě z vozu dostat sedmiletou dceru.

Obětí může být více

Malý chlapec nicméně není jediným pohřešovaným. Záchranáři nevylučují, že v nánosech bahna mohou být ještě další mrtví. Napovídají tomu osobní věci, které stále nacházejí.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Voda na Mallorce odnášela vše, co jí přišlo do cesty, včetně aut

Lidé se před velkou vodou snažili utéct na střechy svých domů nebo vylézali na stromy. Podle španělské televize RTVE se jeden Španěl utopil ve svém vlastním domě.

Při záplavách přišlo o život celkem šest Španělů, tři Němci, osmdesátiletá žena z Nizozemska a dvojice Britů, které voda překvapila při cestě v taxíku. Čeští turisté jsou podle informací cestovních kanceláří v pořádku.

V pátek odpoledne na středomořský ostrov přicestuje španělský královský pár.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám