Hlavní obsah

V Německu zadrželi extremisty, kteří plánovali útoky na přistěhovalce i politiky

• Aktualizováno

Německá policie zadržela v Sasku a Bavorsku šest mužů, kteří jsou podezřelí z toho, že vytvořili teroristickou pravicovou skupinu nazvanou Revoluce Chemnitz, napsala agentura DPA. Současně policie prohledává byty a další prostory v Sasku. Do akce je nasazena stovka policistů.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Z dosavadních poznatků vyplývá, že zadržení patří mezi neonacisty, skinheady a hooligans v oblasti Chemnitzu. Současně jsou vůdčími osobnostmi pravicově extremistické scény v Sasku, píše list Süddeutsche Zeitung.

Zadržení plánovali násilné a ozbrojené útoky na cizince, politiky a příslušníky společenského establishmentu, aby dosáhli svého „revolučního cíle“. Tím mělo být podle prokuratury „překonání demokratického ústavního státu“. V této souvislosti se pokoušeli získat poloautomatické střelné zbraně.

Skupina spolu s dalšími svými stoupenci už 14. září zaútočila skleněnými lahvemi, boxery a elektrickým taserem na přistěhovalce u rybníka Schloßteich v Chemnitzu. Útok se měl stát jakousi „zkouškou“ před akcí naplánovanou na 3. října.

Reklama

Výběr článků

Načítám