Hlavní obsah

Na lanovce ve Vysokých Tatrách uvízlo přes třicet lidí

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli poškozenému optickém kabelu zastavila v pátek sedačková lanovka ze Štrbského Plesa na Solisko ve Vysokých Tatrách. Televize Joj uvedla, že na lanovce uvízlo přes 30 lidí. Optický kabel přesekl bagr.

Foto: Tvnoviny.sk

Lidé, kteří uvízli na lanovce ze Štrbského Plesa na Solisko.

Článek

Vedoucí střediska Štrbské Pleso Peter Tomko vysvětlil, že optický kabel zabezpečuje komunikaci mezi stanicemi lanové dráhy. „V důsledku přerušení kabelu vypadly všechny zabezpečovací systémy,“ řekl Tomko.

Na místo dorazili horští záchranáři, kteří se okamžitě začali připravovat na záchranu turistů. Připraven na zásah byl rovněž vrtulník. Pracovníci lanové dráhy však optický kabel opravili a po dvou hodinách byl provoz obnoven.

Mezi turisty, kteří zůstali viset na lanovce bylo i šestiměsíční dítě. „Plakala jen trochu,“ sdělil jeho otec po vystoupení z lanovky. „Naštěstí jsme nemuseli slaňovat. Moje matka je po operaci páteře, tak by to asi nebylo příjemné,“ řekla turistka.

„Bála jsem se a dolů jsem se vůbec nedívala. My jsme zastavili v tom nejhorším úseku,“ dodala další žena. „Byla tam dobrá parta. Není důležité, kde jste, ale s kým jste,“ poznamenal jeden z turistů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám