Hlavní obsah

V Chemnitzu kvůli vraždě pátrají po třetím podezřelém, je to Iráčan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chemnitz
Aktualizováno

Saské státní zastupitelství pátrá v souvislosti s nedávnou vraždou pětatřicetiletého Němce v Chemnitzu (Saské Kamenici) po třetím podezřelém. Jde o Iráčana. Zatykač na něj soud vydal v úterý dopoledne, informují německá média.

Foto: Policie Sasko

Hledaný Farhad Ramazan Ahmad. Fotografie je z roku 2016. Tehdy měl vlasy delší, upozorňuje policie.

Článek

Vražda Němce s kubánskými kořeny Daniela Hilliga, z níž byli dosud podezřelí dva mladí muži z Iráku a Sýrie, vedla v Chemnitzu k řadě protestů. Některé z nich doprovodily střety s policií a také útoky pravicových radikálů na přistěhovalce. [celá zpráva]

Dva podezřelí muži jsou ve vazbě už od 26. srpna, kdy Hillig zemřel. O pátrání po třetím podezřelém informovaly úřady v úterý.

Foto: Martin Weiser, ČTK

Pietní místo ve východoněmeckém Chemnitzu (Saské Kamenici), kde 26. srpna při městských slavnostech zabili pětatřicetiletého Němce s kubánskými kořeny.

Mezitím ministerstvo vnitra zveřejnilo informace, z nichž vyplývá, že není úplně jisté, odkud pocházejí první dva podezřelí. V případě údajného Syřana totiž úřady dosud vycházely jen z jeho vlastních slov, v případě údajného Iráčana pak z jeho vyjádření a falešných dokumentů, které předložil. V obou případech se nyní německé úřady snaží zjistit, odkud muži skutečně jsou.

Nyní už je ve městě klid

V Chemnitzu, který leží nedaleko hranic s Českem, je v úterý klid, tamní dění ale nadále vzbuzuje velké emoce.

V pondělí večer se tam koncertu proti rasismu a pravicovému radikalismu zúčastnilo kolem 65 tisíc lidí. [celá zpráva]

Akci tvrdě odsoudila politička protestní Alternativy pro Německo (AfD) Beatrix von Storchová. „Jste poddanými Merkelové, jste nechutní a tancujete na hrobech,” vzkázala desítkám tisíc lidí, kteří se pokojného koncertu zúčastnili.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám