Hlavní obsah

Věhlasná cestovka musí klientům zaplatit odškodné za otřesné ubytování v Hurghadě

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestovní agentura Thomas Cook dostala podle deníku The Guardian soudní příkaz zaplatit 26 tisíc liber (746 tisíc korun) rodině, kterou postihla žaludeční nemoc v hotelu v egyptském letovisku Hurghada. Ve stejném hotelu za nejasných okolností minulý týden náhle zemřeli dva britští turisté.

Foto: Profimedia.cz

Egyptské letovisko Hurgada. Ilustrační foto

Článek

Soud v Newportu nařídil platbu minulý měsíc poté, co si rodina Valuových z jižního Walesu stěžovala, že cestovka byla nedbalá a „poskytla hotelové ubytování, které bylo tak nebezpečné, že žádný rozumný rekreant by nesouhlasil, aby tam jel na dovolenou“. Rodina pak dva měsíce trpěla žaludečními problémy, které byly po dva týdny velmi těžké.

Valuovi tvrdili, že Thomas Cook nezajistil jídlo a pití bezpečné pro spotřebu. Místo toho prý dostávali syrové, nedovařené nebo zatuchlé jídlo.

V hotelu později zemřeli dva lidé

Verdikt padl čtyři týdny před smrtí Johna a Susan Cooperových, kteří byli v témže hotelu v Hurghadě.

I jiné rodiny tvrdily, že při pobytu zažily těžké zažívací potíže, že dostávaly k jídlu skoro syrová kuřata a pití se jim servírovalo ve špinavých sklenicích. Průjmy byly prý tak nezvladatelné, že lidé nejméně třikrát znečistili bazén v hotelu.

Thomas Cook je jednou z nejstarších cestovních kanceláří na světě fungující od poloviny 19. století.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám