Hlavní obsah

Turisté jen zírali. Migranti vzali útokem pláž u luxusního hotelu ve Španělsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šok zažili v neděli turisté na pobřeží Costa de la Luz (Pobřeží světla) v jižním Španělsku. Slunění a vodní radovánky poblíž luxusního hotelového komplexu na populární pláži Barrosa jim kolem 15.30 přerušil příjezd nafukovacího člunu se zhruba 50 migranty z Maroka. Na palubě plavidla bylo asi deset dětí. Jakmile člun dosáhl břehu, cestující bleskově vyskákali a rozutekli se po okolí, napsal v pondělí server listu Daily Mail.

Člun zamířil k pláži.

Článek

„Lidé jen koukali a nevěřili, že se jim podaří se dostat na pláž. Tohle není místo pro vylodění člunu. A potom jsme nemohli uvěřit tomu, když se pokoušeli dostat pryč po skalách,“ popsal jeden svědek.

Další, který vylodění natáčel, situaci komentuje: „Podívej, jak pádí k hotelu Sancti Petri Melia. Oni jsou na cestě k pětihvězdičkovému hotelu. Podívej, podívej,“ vykřikuje na záznamu.

Foto: Mapy.cz

Zlatá 100 000 000 Kč mince ke 100 letům česko-slovenské koruny

Příslušníci španělské gardy uvedli, že v pondělí bylo zadrženo 25 migrantů, 19 z nich je nezletilých. Všichni běženci jsou Maročané. Šest dospělých běženců bude okamžitě převezeno do střediska pro uprchlíky, než budou vráceni zpět do Maroka. „Jejich deportace bude poměrně rychlá,“ dodal.

Foto: Profimedia.cz

Na Barrosa pláž na jihu Španělska se vylodil člun s migranty.

Devatenáct mladistvých běženců, jejichž věk nebyl mluvčí civilní gardy schopen upřesnit, se dostane do regionálních středisek pro mládež v Andalusii.

Mluvčí přiznal, že zhruba polovině běženců se podařilo uprchnout a ztratit.

Foto: Profimedia.cz

Migranti vyskákali ze člunu a začali lézt na skaliska

Na konci července se podařilo člunu se zhruba 50 migranty ze subsaharské Afriky připlout k pláži, kterou využívají nudisté, nedaleko jihošpanělského města Tarifa. To se nachází pouhých 14 kilometrů od afrického pobřeží. Trajektem, který z tarifského přístavu vyjíždí několikrát za den, se člověk ocitne za 35 minut v marockém Tangeru a za 40 minut na Gibraltaru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Migranti připluli 27. července ke španělské pláži Playa del Canuelo a rozutekli seVideo: Reuters

Španělsko se stává momentálně hlavním cílem migrantů. Podle nejnovějších údajů Mezinárodní organizace pro migraci připlulo letos do Španělska téměř 21 tisíc migrantů.

Reklama

Výběr článků

Načítám