Hlavní obsah

Autobus v Bulharsku narážel do aut, pak se zřítil ze srázu. Patnáct mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Při nehodě autobusu v Bulharsku zahynulo 15 lidí, 27 je zraněných. Pasažéry byli podle policie Bulhaři. Mluvčí českého ministerstva zahraničí Irena Valentová řekla, že kvůli nehodě se na českou ambasádu nikdo neobrátil. Premiér Bojko Borisov na pondělí vyhlásil den státního smutku. Nehoda se stala asi 40 kilometrů severně od Sofie.

Foto: Bulharské ministerstvo vnitra, ČTK/AP

Bulharský autobus po nehodě

Článek

Nehoda se stala u obce Svoge. Autobus sjel ze silnice a zřítil se z dvacetimetrového srázu, sdělila agentura DPA. Lidé z autobusu jeli na návštěvu kláštera. Příčina neštěstí není známa. Premiér Bojko Borisov na pondělí vyhlásil den státního smutku.

Portál The Sofia Globe napsal, že autobus se zřejmě před sjetím ze silnice srazil s několika auty.

Na místo zachranáři vyslali přes dvacet sanitek. Většina zraněných byla převezena do nemocnic v Sofii. Zranění několika lidí jsou kritická, prozatím ale přesná bilance není k dispozici.

Foto: Reuters

Nehoda bulharského autobusu

Letos v dubnu se stala podobná nehoda autobusu na dálnici Trakija, spojující hlavní město Sofii s Burgasem na černomořském pobřeží.

Tragická nehoda s deseti oběťmi se odehrála u obce Vakarel na 27. kilometru dálnice ve směru na Sofii. Střetl se tam osobní vůz s autobusem, který se následně převrátil.

Nejhorší v Evropě byla nehoda ve Francii

K nejhorším nehodám autobusů v Evropě za posledních pět let patří srážka s nákladním vozem 23. října 2015 asi 50 kilometrů východně od Bordeaux. Po nehodě začala obě vozidla hořet, o život přišlo 40 důchodců, kteří jeli z nedaleké obce na jednodenní výlet k pobřeží, oba řidiči a malý syn šoféra nákladního vozu.

Na 18 obětí si vyžádala nehoda 3. července 2017 v Německu, kde se srazil autous s kamiónem poblíž severobavorské obce Münchberg nedaleko českých hranic si vyžádala 18 obětí a 30 zraněných. Autobus vezoucí seniory ze Saska začal po nárazu rychle hořet.

Rovněž 18 mrtvých si na jihu Ruska vyžádala nehoda autobusu, který sjel do Černého moře 25. srpna 2017. Nehoda se stala v obci Volna v Krasnodarském kraji na Tamaňském poloostrově. V autobuse cestovali dělníci, kteří jeli na stavbu mola. 6. října 2017 při železničním neštěstí východně od Moskvy přišlo o život 17 lidí. Brzy ráno narazil na přejezdu poblíž města Vladimir vlak do autobusu.

Na 16 obětí měla 20. ledna 2017 nehoda maďarského autobusu v Itálii. Autobus havaroval u italské Verony na dálničním výjezdu do Benátek, když zavadil o postranní sloup mostu a začal hořet.

Reklama

Výběr článků

Načítám