Hlavní obsah

Britka zachráněná po pádu z lodi nejspíš z plavidla skočila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britka, kterou o uplynulém víkendu zachraňovali po pádu z výletní lodi, nejspíš z plavidla sama skočila. S odvoláním na nejmenovaný zdroj blízký vyšetřování případu o tom informoval chorvatský deník Jutarnji list. V moři strávila 46letá Kay Longstaffová dlouhých deset hodin a zachránila ji až ráno chorvatská pobřežní stráž.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Kay Longstaffová

Článek

Vyšetřování případu oficiálně stále ještě pokračuje, nicméně neoficiálně se již dostaly na veřejnost informace, že Britka z velké výletní lodi Norwegian Star, která směřovala z Benátek do Řecka, nejspíš skočila. Je to údajně vidět na záběrech z bezpečnostních kamer, uvedl nejmenovaný zdroj.

Foto: Croatian Defense Ministry, ČTK/AP

Ženu po deseti hodinách zachránila chorvatská pobřežní stráž.

Žena spadla do moře z dvacetimetrové výšky v sobotu asi ve 23:45 SELČ. O deset hodin později ji objevila chorvatská pobřežní stráž, která ji odvezla do Puly.

Podle expertů žena přežila díky tomu, že moře bylo velmi klidné a teplé. Svou roli sehrálo i to, že Britka je na tom fyzicky velmi dobře. Jak prozradila, snažila se udržovat vzhůru a naživu tím, že zpívala.

Spekulace, že žena musela z lodi vyskočit, se objevily již dříve, protože vypadnout z podobného plavidla je téměř nemožné, uvedli experti.

Foto: Profimedia.cz

Loď Norwegian Star na archivním snímku.

Britská bulvární média informovala, že žena před osudným pádem popíjela tvrdý alkohol, a svědci rovněž potvrdili, že se hádala se svým partnerem. Nejmenovaný zdroj chorvatskému listu rovněž řekl, že žena byla nejprve ošetřena na pohotovosti, následně ji ale převezli na oddělení psychiatrie.

Reklama

Výběr článků

Načítám