Hlavní obsah

V Berlíně zadrželi Čečence podezřelého z plánování pumových atentátů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín
Aktualizováno

Německá policie zadržela ve středu ráno v Berlíně 31letého Čečence Magomeda-Aliho C. Agentury původně uváděly, že byl zatčen Rus. Muž je podezřelý z plánování islamisticky motivovaných atentátů v Německu. Na zátah byla nasazena německá protiteroristická jednotka GSG 9 i další policejní složky, napsala agentura DPA

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž v bytě přechovával od října 2016 značné množství triacetonu triperoxidu (TATP), což je výbušnina, která v současnosti patří mezi nejčastěji nelegálně vyráběné výbušniny a často se zneužívá k pumovým teroristickým útokům.

„S touto látkou chtěl obviněný islámský radikál společně s dalšími obviněnými ve Francii vyrobit bombu a odpálit ji na neznámém místě v Německu,“ uvedlo státní zastupitelství.

Zadržení Čečence souvisí s vyšetřováním 22letého mladíka, který byl zadržen loni v Marseille a je podezřelý, že plánoval teroristické útoky krátce před francouzskými prezidentskými volbami.

V Německu se v současnosti nachází zhruba 760 islamistů, které úřady považují za nebezpečné. Před pěti lety jich bylo asi 140. Do zahraničí za teroristickou organizaci Islámský stát (IS) odjelo z Německa bojovat 980 radikálů, tvrdí Spolkový kriminální úřad (BKA).

Reklama

Výběr článků

Načítám