Hlavní obsah

Po bleskové povodni ve Vysokých Tatrách museli evakuovat téměř 300 lidí

• Aktualizováno
Právo, ivi

Vydatné srážky způsobily na severu Slovenska lokální záplavy, kvůli kterým bylo evakuováno téměř 300 obyvatel a návštěvníků obce Stará Lesná pod Vysokými Tatrami. Přívalové deště poškodily několik turistických tras a voda zatopila také hotel Hills.

Foto: Horská záchranná služba

Rozvodněný Studený potok

Článek

Voda strhla ve Staré Lesné dva mosty. „Potok, který obcí protéká, se vylil z břehů v důsledku špatné povětrnostní situace a začal zaplavovat jednotlivé ulice. Hasiči evakuovali téměř 300 osob ze zaplavených chatových oblastí a místních domů do prostor školy a obecního úřadu,“ řekla serveru tvnoviny.sk mluvčí hasičů Katarína Križanová. Hasiči odváželi obyvatele a turisty terénními vozy, protože evakuační autobus se do obce nedostal.

Foto: Horská záchranná služba

Rozvodněný Studený potok

Místní potok stoupl rovněž v obci Ždiar a osadě Podspády. Podle starosty Ždiaru stoupl o tři metry.

Foto: Horská záchranná služba

Rozvodněný potok znemožnil turistům průchod po stezce.

Foto: Tvnoviny.sk

Zatopená obec Stará Lesná

Voda způsobila škody také na horských chodnících. Horská záchranná služba na svém webu informovala, že byly uzavřeny Bielovodská a Javorová dolina. Nad Rainerovou chatou na Tatranské magistrále ve směru do Malé Studené doliny a na Skalnaté pleso strhl Studený potok most. Magistrála je proto neprůchodná mezi Hrebienkem a Zamkovského chatou.

Reklama

Výběr článků

Načítám