Hlavní obsah

Ubodání 15leté dívky v Německu má na svědomí mladík z Bulharska, uvedla policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Němečtí policisté zadrželi v úterý 17letého mladíka bulharské národnosti, který je podezřelý, že v pondělí zavraždil 15letou dívku v parku ve městě Viersen ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko, napsal server týdeníku Focus. Mladík jménem Matyu K. se dostavil na policii v doprovodu své advokátky, napsala agentura DPA.

Foto: Weihrauch Roland, ČTK

Dívka byla ubodána v městském parku v pravé poledne.

Článek

Vyšetřovatelé mladíka nyní vyslýchají, ale jsou si jisti, že jde o pachatele. Pětadvacetiletého muže, který byl dříve podezřelý, policie propustila. [celá zpráva]

Zavražděná Juliana R. a Matyu K. tvořili od roku 2016 pár. Dívka se ale s mladíkem rozešla, což Matyu odmítl akceptovat. Dívce vyhrožoval, což dokládá také záznam na mobilu Marcela F., jednoho ze skupiny mladých lidí kolem zavražděné dívky. Na záznamu Matyu K. prohlásil: „Já ji podříznu.“ Mladík se několikrát nechal slyšet, že dívku raději zabije, než aby se stýkala s jiným mužem.

Kamarádi zavražděné dívky nebrali výhružky vážně, mladík je ale splnil. Hlasovou zprávu má policie k dispozici. Šéf vyšetřovatelů Ingo Thielt mobilní telefon Marcela F. zabavil jako důkazní materiál.

Našli ji bezdomovci

Dívku rumunského původu útočník pobodal v pondělí v poledne ve veřejném parku města Viersen. Křičící a krví zbrocené děvče objevili bezdomovci, kteří zavolali pomoc. Napadená ale svým zraněním v nemocnici podlehla.

V posledních dnech Německem otřáslo několik případů vražd dívek a mladých žen. O víkendu byl zatčen 21letý irácký uprchlík podezřelý ze znásilnění a vraždy 14leté Susanny ve Wiesbadenu. [celá zpráva]

Známý je také případ z prosince 2017, kdy patnáctiletou dívku ve městě Kandel ubodal v drogerii údajně stejně starý Afghánec.

Mezi mladé oběti násilných činů patří také dvě mrtvé z března. V Berlíně zabil čtrnáctiletou dívku její spolužák, sedmnáctileté děvče v severoněmeckém Flensburgu ubodal osmnáctiletý uprchlík z Afghánistánu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám