Hlavní obsah

V německém městě Bochum blesk těžce zranil dvě ženy

Dvě ženy ve věku kolem dvaceti let zasáhl u německého města Bochum ve spolkové zemi Severní Porýní – Vestfálsko blesk. Neštěstí se stalo na Wattenscheidské stezce. Záchranáři obě musely oživovat a ve vážném stavu byly převezeny do nemocnice, napsal server týdeníku Focus.

Foto: Profimedia.cz

Bouřky nejvíce řádily ve spolkových zemích Porýní-Falc a Hesensko.

Článek

V neděli večer zasáhla oblast silná bouřka, která s sebou přinesla kromě intenzivních srážek, také krupobití a silný vítr. V okolí města se lidé potýkali se zaplavenými sklepy, ucpanými kanály. Musely být uzavřeny některé silnice, které byly zaplaveny.

Prudké bouřky a intenzivní srážky sužovaly v neděli také další části Německa. Nejhorší situace byla ve spolkové zemi Porýní-Falcko. Nejvíce škod napáchaly deště v oblasti Fischbach a Herrstein. Hasiči zde měli během noci na pondělí přes 300 výjezdů. „Silnice 160 mezi Fischbachem a Herrsteineinem je uzavřená. Mnohá další místa jsou zaplavená,“ uvedl mluvčí hasičů.

V severním Hesenku rozbilo na mnoha místech prudké krupobití okna a dveře, bláto a kamení zatarasily silnice, sdělil agentuře DPA Carsten Degenhardt, hasič z města Waldkappel. Letiště ve Frankfurtu nad Mohanem muselo kvůli počasí zrušit více než šest desítek letů.

Reklama

Výběr článků

Načítám