Hlavní obsah

Mladý Afghánec pobodal v Německu těhotnou ženu, má být jeho příbuzná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bischofsheim

V městě Bischofsheim ve spolkové zemi Hesensko se v pondělí kolem poledne odehrál krvavý incident. Muž tam nožem napadl 38letou těhotnou ženu. Ta skončila s těžkými zraněními v nemocnici, pachatel po útoku uprchl.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policistům se ho podařilo během několika hodin vypátrat. Napadení má mít na svědomí 23letý Afghánec, který stejně jako zraněná žena žije v Bischofsheimu. Pachatel má být s obětí v příbuzenském vztahu, napsala agentura DPA s odkazem na policejní informace. Pozadí útoku se stále prošetřuje, uvedla prokuratura.

Počet útoků nožem se v poslední době v Německu zvyšuje. Dokonce tak, že policie Severního Porýní-Vestfálska žádá ministerstvo vnitra této spolkové země, aby se začala vést speciální statistika útoků nožem. Dosud útoky nebyly vedeny samostatně, tak jako například údaje o trestných činech spáchaných střelnými zbraněmi.

Americký think-tank Gatestone Institute napsal, s odkazem na policejní hlášení, že se mezi lednem a říjnem roku 2017 stalo v Německu více než 3500 útoků za použití nože. Pro srovnání, za celý rok 2016 jich mělo být 4000 a v roce 2007 pouze 300, tvrdí Gastone Institute s odkazem na policejní informace.

„Za posledních deset let se tak zvýšil počet útoků nožem o 1200 procent,“ píše Gatestone Institute.

Reklama

Výběr článků

Načítám