Hlavní obsah

V jižním Walesu opakovaně najížděl 18letý mladík do lidí, čtyři zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté v jižním Walesu ve městě Newport řeší od nedělního rána incident, při kterém osmnáctiletý mladík se svým vozem opakovaně najížděl do lidí před jedním z místních barů. Po chvíli z místa činu odjel, jeho vůz se později našel v plamenech. Čtyři zranění skončili v nemocnici, podle policie nejde o teroristický čin.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Incident se stal kolem půl šesté ráno před nočním klubem Courtyard, kde se na chodníku i přilehlé silnici nacházelo větší množství lidí, uvedl server The Guardian.

Podle vyjádření manažera klubu Iftekhara Harise se mladík snažil se svým vozem projet, kvůli davu lidí se mu to ale nepovedlo. Když do některých lidí vrazil, k vozu se okamžitě seběhlo mnoho přihlížejících, kteří mu začali bouchat do auta a chtěli mu zabránit v odjezdu.

Mladík reagoval opakovaným couváním a opětovným popojížděním. Následně strhl vůz na chodník, kde postávali nebo seděli další lidé, zrychlil a z místa ujel.

Tři ženy a jeden muž skončili v nemocnici, u dvou z nich jsou zranění vážná. Vůz byl později nalezen několik kilometrů od místa činu v plamenech. Řidiče policie zadržela.

„Od rána vyšetřujeme incident, při kterém došlo ke střetu vozu s lidmi. Osmnáctiletý muž byl zatčen kvůli podezření z nebezpečné jízdy. Vyšetřování stále pokračuje,” uvedl mluvčí policie.

Jak dodal superintendant Glyn Fernquest, není tento čin hodnocen jako teroristický a rovněž nemá nic společného s maratónem v Newportu, který začal v neděli ráno.

Reklama

Výběr článků

Načítám