Hlavní obsah

V Alpách obnovili pátrání po německém miliardáři, šanci na přežití má minimální

Berlín

Švýcarští záchranáři obnovili pátrání po německém miliardáři Karlovi-Erivanovi Haubovi, který v sobotu zmizel v oblasti alpského štítu Matterhorn. Kvůli nepříznivému počasí museli záchranné akce ve čtvrtek přerušit. Naděje, že výkonného ředitele skupiny Tengelmann, pod niž spadají mimo jiné obchodní řetězce OBI a KiK, najdou ještě živého, je ale podle záchranářů prakticky nulová, konstatovala agentura DPA.

Foto: Roland Weihrauch, ČTK/AP

Německý miliardář Karl-Erivan Haub je nezvěstný od soboty.

Článek

„Hned vyrážíme s vrtulníky a pátracími skupinami,” řekl v pátek ráno agentuře DPA šéf záchranářů z Zermattu Anjan Truffer. Zhruba dvacítka záchranářů bude podle něj pátrat během dne na švýcarské i italské straně hranice. Oblast, kterou prohledávají, má 240 čtverečních kilometrů.

Foto: Dominic Steinmann, ČTK/AP

Jeden z vrtulníků, který pátrá po německém miliardáři Karlovi-Erivanovi Haubovi,který zmizel v oblasti alpského štítu Matterhorn.

Šance najít 58letého Hauba živého jsou podle DPA prakticky nulové. Ve středu hlavní zdravotník zermattských záchranářů hovořil o „minimální” šanci. Podle něj se dá s dobrým vybavením přežít v oblasti, ve které se Haub ztratil, několik dní. Miliardář ale měl jen lehké sportovní oblečení a větrovku.

Nadšený horský turista Haub měl v sobotu dopoledne domluvenou schůzku ve švýcarském Zermattu, na tu už ale nedorazil. Naposledy byl spatřen právě u Matterhornu, jeho mobilní telefon byl naposledy aktivní v sobotu večer.

Časopis Manager-Magazin v loňském roce majetek rodiny Haubových odhadl na 4,2 miliardy eur (107 miliard korun). Podle časopisu Forbes patří k nejbohatším rodinám na světě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám