Hlavní obsah

Pes v německém Hannoveru zabil svou paní a jejího syna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hannover

V severoněmeckém Hannoveru v noci na středu zabil pes ženu a jejího syna, napsal server týdeníku Focus. Tragédie se stala v jejich bytě ve čtvrti Groß-Buchholz. Staffordshirskému teriérovi hrozí utracení.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Vůz německé policie. Ilustrační foto

Článek

„Patolog z prvních výsledků ohledání obou mrtvých těl uvedl, že 52letou ženu a jejího 27letého syna zabil pes,“ uvedla policie. Žena byla upoutána na invalidní vozík.

Státní zástupce Thomas Klinge smrt, kterou má na svědomí pes, potvrdil. Současně nařídil pitvu obětí. Další podrobnosti, jako například počet kousnutí, odmítl sdělit s ohledem na počáteční fázi vyšetřování.

Úřady zalarmovala 25letá dcera zabité ženy, protože se s nimi nemohla spojit. Matka ani bratr nezvedali telefon. Když dorazila k bytu a podívala se přes okno, spatřila v něm bezvládné tělo.

„Zatím není jasné, jak se mohlo neštěstí stát,“ uvedl vyšetřovatel, jehož slova citoval server týdeníku Focus. Pes byl odchycen a nyní se řeší, co s ním bude dál. Hrozí mu až utracení, proti čemuž se ozývají první kritici takového řešení.

Ve spolkové zemi Dolní Sasko, kde je Hannover hlavním městem, si musí majitelé psů už několik let při pořízení nového zvířete opatřit průkaz osvědčující jejich teoretickou průpravu a absolvování praktických zkoušek pro chování psa. Právě toto opatření mělo snížit počet útoků psů, dodal Focus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám