Hlavní obsah

Přežila holokaust, teď ji zabili. Francii šokovala rasově motivovaná vražda 85leté židovky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francouzská židovka Mireille Knollová přežila holokaust, o život přesto nakonec přišla v souvislosti s antisemitismem, píše francouzský deník Le Parisien. Zemřela po útoku nožem. Její ohořelou mrtvolu našli v pátek hasiči poté, co v jejím bytě hořelo. Na plameny je upozornila další z nájemnic pařížského sociálního domu.

Foto: Profimedia.cz

Dům, v němž bydlela Mireille Knollová i její vrah

Článek

Policii se už podařilo zadržet dva podezřelé. Důvodem vraždy se podle informací syna zavražděné stala nenávist vůči židům. Prokuratura jeho slova potvrdila, pachatele viní z vraždy motivované příslušností k rase a náboženství.

Server Kronen Zeitung napsal, že Mireille svého vraha znala. Rodiny se dokonce přátelily a muže, který ji měl zavraždit, znala od jeho dětství. Když pětatřicetiletý Franko začal starou dámu terorizovat a vyhrožovat jí smrtí a že ji „spálí“, Mireille Knollová vše oznámila policii. Zřejmě si tak podepsala rozsudek smrti, napsal server.

Francouzská židovská společnost je šokovaná. Pařížský rabín Haim Korsia na Twitteru píše o „hrůze zločinu“ a „násilí trýznitelů“.

Ministr vnitra Gérard Collomb slibuje, že „uděláme vše, aby se tento barbarský zločin vyšetřil a pachatelé byli potrestáni“.

Současná vražda se stala zhruba rok po vraždě šestašedesátileté pařížské lékařky, ortodoxní židovky Sarah Halimiové. Tu z okna jejího bytu vyhodil loni v dubnu její muslimský soused, sedmadvacetiletý muslim Kobili Traoré. Při činu podle svědků křičel „Alláhu akbar!“ (Alláh je veliký) a po činu měl křičet:„Zabil jsem satana!“.

Reklama

Výběr článků

Načítám