Hlavní obsah

U Bratislavy se srazil vlak s lokomotivou, nejméně 18 zraněných

Právo, ivi
Bratislava
Aktualizováno

Osmnáct lidí se v pátek večer zranilo při nárazu osobního vlaku do odstavené lokomotivy na nádraží v západoslovenském městě Pezinok. Na místě zasahovalo 40 hasičů a sedm posádek sanitních vozů. Tři lidé jsou zraněni těžce.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Ilustrační foto

Článek

Mluvčí hasičů Zuzana Farkasová řekla, že na místo dorazil evakuační autobus a hasiči postupně vyprošťovali cestující z vagonů.

Mezi lehce zraněnými bylo i jedno dítě. Server tvnoviny.sk uvedl, že k nehodě došlo při vjezdu na vlakové nádraží, pravděpodobně kvůli špatně nastavené výhybce. Osobní vlak po nárazu do lokomotivy vykolejil.

V osobním vlaku z Malacek do Leopoldova cestovalo přibližně 80 pasažérů, informoval ředitel slovenských železnic Filip Hlubocký. Patnáct lidí utrpělo lehká zranění, tři středně těžká. V důsledku nárazu prý utrpěli různé zlomeniny.

„Podle našich předběžných informací není nikdo v ohrožení života, o každého cestujícího je postaráno, je mu poskytnuta adekvátní lékařská pomoc a cestující už jsou na cestě tam, odkud mohou pokračovat do cíle své cesty,” uvedl Hlubocký.

Na místo dorazil i slovenský ministr dopravy Árpád Érsek. Železniční doprava byla v tomto místě přerušena.

Reklama

Výběr článků

Načítám