Hlavní obsah

Tramvaj v Budapešti přes šest hodin vozila po městě mrtvolu

– Budapešť
Právo, ivi

Až po šesti a půlhodině si cestující tramvaje v Budapešti všimli, že 73letý János Szabó je mrtvý. Starší muž dostal v tramvaji infarkt. Případ se stal už minulou středu, ale deník Bors o něm informovala Szabóova manželka až tento pátek.

Foto: MTI

Tramvajová souprava v Budapešti

Článek

„Můj manžel byl důchodce, ale každý den jezdil z města Érd do Budapešti do práce vlakem. Také ten den krátce po sedmé hodině ráno přestoupil na nádraží v Budapešti na tramvaj číslo 17. Téměř okamžitě dostal infarkt, ale cestující si až v půl druhé odpoledne všimli, že něco není v pořádku,“ řekla žena.

Zemřel hned poté, co nastoupil

Cestující informovali řidiče, který zastavil a přivolal záchranku. Lékař už mohl pouze konstatovat smrt. Čas úmrtí se dal určit i podle toho, že Szabó měl vystoupit z tramvaje už na druhé zastávce, ale neučinil tak. Infarkt ho připravil o život pravděpodobně hned po nastoupení do tramvaje.

Vdova nechápe, že jejího muže si řidič tramvaje nevšiml ani na konečné zastávce. Vedení budapešťského dopravního podniku k případu uvedlo, že konečná linky číslo 17 je řešena tak, že cestující vystoupí a okamžitě nastupují noví cestující opačným směrem. Řidič tak nic nezpozoroval.

Reklama

Výběr článků

Načítám