Hlavní obsah

Dva ukrajinští vojáci zastřelili čtyři své kolegy, pokusili se to zamaskovat jako výbuch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Čtyři ukrajinské vojáky zabili na jihu Donbasu u Šyrokyna dva jejich spolubojovníci, uvedla Ukrajinska pravda. K činu se přiznali. Čtyřnásobnou vraždu se pokusili zamaskovat tím, že šlo o oběti exploze a následného požáru, oznámila podle listu mluvčí generálního prokurátora Larysa Sarhanová.

Foto: Reuters

Ukrajinští vojáci u vesnice Travneve (ilustrační foto)

Článek

Případ vyšetřuje vojenská prokuratura sil nasazených do protiteroristické operace ATO.

Těla mrtvých příslušníků samostatné brigády ukrajinské námořní pěchoty našli příslušníci vojenské policie v domě, kde byli ubytováni. Na místo činu byli vysláni vyšetřovatelé, kteří je prozkoumali. „Na tělech mrtvých byla nalezena zranění kulkami ze střelné zbraně a v místnosti, kde se nacházela, se objevily snahy zamaskovat zločin (žhářstvím a odpálením nálože),“ stojí v jejich zprávě.

„Po podrobném prozkoumání důkazů se ukázalo, že je zabili dva jejich spolubojovníci, které zadrželi a jsou stíháni na základě článku 208 trestního zákoníku,“ uvedla Sarhanová.

Podezřelí byli vyslechnuti a po konfrontaci s předloženými důkazy se přiznali k vraždě a skončili ve vazbě. Nadále ale pokračuje vyšetřování.

Motiv zatím zveřejněn nebyl, naznačeno bylo pouze to, že pachatelé byli opilí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám